Verantwoord ondernemen

VERANTWOORD ONDERNEMERSCHAP

Unicum werkt met leveranciers die wereldwijd productielocaties hebben zoals in het Verre Oosten en Europa. Wij vinden het belangrijk dat deze productielocaties worden gecontroleerd op alle niveaus van  kwaliteits- en veiligheidsnormen, maar ook nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om mens en milieu. Daarom streven wij ernaar dat al onze leveranciers goede gedragsregels hebben voor eerlijke arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.

Wij prefereren leveranciers die zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation, of die SA 8000 gecetificeerd zijn. Dit certificaat is het bewijs dat de productent een veilig en zeker arbeidsklimaat handhaaft. Bedrijven met het SA 8000-certificaat moeten kunnen aantonen en bewijzen dat er geen gebruik gemaakt wordt van kinder- of dwangarbeid, dat werknemers goede werkomstandigheden hebben, eerlijke werktijden en lonen geboden worden, aangepast aan de lokale omstandigheden, dat werknemers het recht hebben zich in vakbonden te organiseren en dat ze een efficiënt managementsysteem hebben dat controle uitoefent op de werkomstandigheden van het personeel van onderleveranciers.

Daarnaast is een steeds groter deel van onze kleding of de daarin gebruikte materialen gecertificeerd volgens OEKO-TEX Standard 100. Deze standaard is erop gericht het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van eindgebruikers zo ver mogelijk te beperken.

 

Sportief en maatschappelijk betrokken

Sport en Unicum gaan uitstekend samen. Ons kleding past bij fysieke inspanning van stoere mannen en vrouwen die een goede prestatie willen neerzetten. Wij hebben ervoor gekozen om een nauwe samenwerking aan te gaan met enkele  locale teams en individuen  in verschillende takken van sport. Momenteel zijn wij actief als sponsor in Voetbal, Tennis, Hockey, Motorsport.

Unicum werkt samen met sporters om hen in staat te stellen nog beter te presteren. Op hun beurt doen de gesponsorde teams en sporters hetzelfde voor ons. 

Ook ondersteunen wij breed maatschapelijke projecten en/of verenigingen. Zijn wij aangesloten bij diverse netwerkverenigingen (BNI, Contactus) om zo met andere ondernemers een brede ondersteuning in de regio te kunnen geven.
Want; Geven loont!